ΕΧΕΤΕ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ; ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ
+30 210 4122834 (24/7)
info[at]wima.gr
Σκουζέ 14, Πειραιάς
1ος όροφος – Γραφείο #2

ΝΕΑ

LAROS by Prisma Electronics και VesselBot Συνεργάζονται με Σκοπό τη Διάθεση Υπερσύγχρονων Τεχνολογικών Προϊόντων για τη Ναυτιλία

H Prisma Electronics, δημιουργός του LAROS, ενός καινοτόμου συστήματος συλλογής και επεξεργασίας δεδομένων υψηλής συχνότητας που επιτρέπει την εξ’ αποστάσεως παρακολούθηση ενός πλοίου μέσω της τεχνολογίας AI και το VesselBot, μια εταιρεία τεχνολογίας Τεχνητής Νοημοσύνης (AI) και Μεγάλων Δεδομένων (Big Data) με εξειδίκευση στον τομέα της ναυτιλίας, ανακοινώνουν την έναρξη της συνεργασίας τους και ενώνουν τις δυνάμεις τους, ώστε να προσφέρουν ολοκληρωμένες λύσεις στη ναυτιλιακή αγορά.

Η VesselBot δημιούργησε το Voyage TCE Optimization System, ένα σύστημα ολιστικής βελτιστοποίησης του TCE (Time Charter Equivalent) ανά ταξίδι, το οποίο παράλληλα συμβάλει στη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου (GHG).  Μέσω του συστήματος αυτού παρέχεται η δυνατότητα στις εταιρείες που οφείλουν να συμμορφωθούν με τους νέους κανονισμούς του ΙΜΟ (International Maritime Organization) για τις εκπομπές αερίων, που στοχεύει στη μείωση των εκπομπών αερίου κατά 50% έως το 2050, να το πετύχουν. Το σύστημα χρησιμοποιεί υπερσύγχρονη τεχνολογία και δεδομένα σε πραγματικό χρόνο, και μπορεί να οδηγήσει σε σημαντική μείωση των ατμοσφαιρικών εκπομπών ενός πλοίου, δημιουργώντας θετικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα ενώ παράλληλα αυξάνει το TCE για κάθε ταξίδι.

 

Η Prisma Electronics προσφέρει στην αγορά το σύστημα LAROS, ένα πραγματικό σύστημα IoT για τη Ναυτιλία. Περιλαμβάνει "έξυπνους συλλέκτες" με υπολογιστική ισχύ για τη δημιουργία αξιόπιστων δεδομένων από οποιονδήποτε αναλογικό ή ψηφιακό αισθητήρα του πλοίου, οργάνου ή συστήματος Scada / PLC. Το σύστημα LAROS θα παρέχει υψηλής συχνότητας και υψηλών διαστάσεων, δομημένα δεδομένα με ακρίβεια, συγχρονισμένα, αδιάλειπτα & διαμορφωμένα σε όλο το πλοίο και το στόλο, έτοιμα για περαιτέρω χρήση από τη VesselBot.


Οι δύο εταιρείες διαθέτουν μακρά εμπειρία και εξαιρετική γνώση της ναυτιλιακής αγοράς. Μέσω αυτής της συνεργασίας, απαντούν στις ανάγκες της ναυτιλίας και συμβάλλουν σημαντικά στην αποδοτικότερη λειτουργία του πλοίου. Ενώνουν τις δυνάμεις τους, για να προσφέρουν μια ενοποιημένη πλατφόρμα, μέσω της οποίας οι υπάρχοντες και οι μελλοντικοί χρήστες τους θα αποκομίσουν τα πλεονεκτήματα των δυο συστημάτων. Ο συνδυασμός αξιόπιστων δεδομένων σε πραγματικό χρόνο, προηγμένων αναλυτικών στοιχείων και τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης διασφαλίζει ότι οι πελάτες θα επωφεληθούν από τη σημαντική εξοικονόμηση των λειτουργικών τους δαπανών και τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

"Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε τη συνεργασία μας με την Prisma Electronics μέσω της οποίας προσφέρουμε στην αγορά μια ολοκληρωμένη υπηρεσία. Θα επιτρέψει στους χρήστες μας να λάβουν όλα τα επιχειρησιακά δεδομένα που απαιτούνται για τα πλοία και τον στόλο τους, σε μια ενιαία πλατφόρμα αντί να χρησιμοποιούν διαφορετικά εργαλεία και υπηρεσίες. Εκτιμούμε ιδιαίτερα τη δύναμη των συνεργασιών και πιστεύουμε ότι μπορούμε πάντα να προσφέρουμε στους πελάτες μας τις καλύτερες υπηρεσίες μέσω αυτών. Επιπλέον, μέσω αυτής της συνεργασίας αναγνωρίζουμε τα δυνατά σημεία που διαθέτει η κάθε εταιρεία και τα οποία προσφέρουμε από κοινού στην αγορά, λειτουργώντας συμπληρωματικά." Κωνσταντίνος Κωμοδρόμος, CEO της VesselBot.


"Η συνεργασία της Prisma Electronics με τη VesselBot θα παρέχει στις ναυτιλιακές εταιρείες πιο αξιόπιστα εργαλεία λήψης αποφάσεων ικανά να βελτιώσουν την επιχειρησιακή τους υπεροχή και να επαληθεύσουν τον προγραμματισμό και τις προβλέψεις τους με τη χρήση πραγματικών δεδομένων στην προσπάθειά τους να μειώσουν τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου."

Χρήστος Γιορδαμλής, Διευθύνων Σύμβουλος της Prisma Electronics.

 

Σχετικά με τη VesselBot

Η VesselBot είναι μια εταιρεία τεχνολογίας εξειδικευμένη στον τομέα της ναυτιλίας, η οποία παρέχει ψηφιακές λύσεις στη διεθνή ναυτιλιακή βιομηχανία. Συνδυάζει την αξία της πληροφορίας των δεδομένων σε πραγματικό χρόνο, με προηγμένες τεχνολογίες, όπως η Τεχνητή Νοημοσύνη (AI), το Machine Learning (ML) και τα Big Data, για να αναπτύξει ψηφιακές λύσεις που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες της ναυτιλιακής βιομηχανίας. Το VesselBot παρέχει στους επαγγελματίες της ναυτιλίας έναν κατάλογο λύσεων που ωφελούν θετικά τόσο τις εταιρείες όσο και το περιβάλλον. Για να μάθετε περισσότερα, επισκεφθείτε τη διεύθυνση: www.vesselbot.com

 Σχετικά με την Prisma Electronics

Η Prisma Electronics αναπτύσσει και κατασκευάζει προηγμένα συστήματα και λύσεις απομακρυσμένου ελέγχου συνθηκών (condition monitoring) για επιχειρήσεις στη βιομηχανία και τη Ναυτιλία. Το σύστημα LAROS αποτελεί ένα ολοκληρωμένο σύστημα ασύρματης παρακολούθησης συνθηκών του πλοίου το οποίο βασίζεται σε ανεπτυγμένο υλικό Μ2Μ και τεχνολογιών edge computing επιτρέποντας τη πλήρη επίγνωση της κατάστασης του πλοίου καθώς και την ανάλυση όλων των σημαντικών του λειτουργιών σε πραγματικό χρόνο. Για να μάθετε περισσότερα, επισκεφθείτε τη διεύθυνση: www.prismael.com & www.laros.co.uk

logofooter.png

Διεθνής Ναυτική &
Βιομηχανική Ένωση

Σκουζέ 14, Πειραιάς
Τηλ. +30 210 4122834
Fax. +30 210 4122891
email: info[at]wima.gr

© Copyright 2024 WIMA. All Rights Reserved.

Search