ΕΧΕΤΕ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ; ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ
+30 210 4122834 (24/7)
info[at]wima.gr
Σκουζέ 14, Πειραιάς
1ος όροφος – Γραφείο #2

ΝΕΑ

Sqlearn-RealDolphin: Εικονική Πραγματικότητα στη Nαυτιλία, ένας Συναρπαστικός Κόσμος

Νέες εφαρμογές Εικονικής Πραγματικότητας (VR) ανέπτυξε η SQLearn, στοχεύοντας σε διαδραστικές εκπαιδευτικές λύσεις, που μετατρέπουν την κατάρτιση στον ναυτιλιακό κλάδο σε μία “ζωντανή” εκπαιδευτική εμπειρία.

Η SQLearn, στο πλαίσιο των DolphinPlatforms, των υπηρεσιών της για τις ναυτιλιακές εταιρείες, δημιούργησε αυτόν τον συναρπαστικό κόσμο με το RealDolphin, που συνδυάζει την τεχνολογία της εικονικής πραγματικότητας με τις καινοτόμες λύσεις που παρέχει το e-learning. Ο συνδυασμός της εικονικής πραγματικότητας με την ηλεκτρονική μάθηση έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα αποτελεσματικός σε βιομηχανίες που απαιτούν εξοικείωση με καταστάσεις που θα ήταν επικίνδυνες, δαπανηρές ή ακόμη και αδύνατες να προσομοιωθούν στην πραγματική ζωή.

Η εκπαίδευση με τη χρήση της εικονικής πραγματικότητας μπορεί να είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική. Οι ναυτικοί έχουν τη δυνατότητα, τόσο στη στεριά, όσο και εν πλω με τη χρήση μίας αυτόνομης συσκευής, να πετύχουν τους εκπαιδευτικούς τους στόχους μέσω των διαδραστικών εφαρμογών.

Συγκεκριμένα, η SQLearn δημιούργησε μία διαδραστική περιήγησηστα  βασικά τμήματα ενός δεξαμενόπλοιου, όπως είναι η γέφυρα, τα διάφορα μέρη του μηχανοστασίου, το κατάστρωμα και η δεξαμενή έρματος. Ο χρήστης έχει έτσι τη δυνατότητα να περπατήσει στο κατάστρωμα, να εξερευνήσει τη γέφυρα του πλοίου, να πλοηγηθεί στο μηχανοστάσιο ή να κατέβει στη δεξαμενή έρματος.

Επιπλέον, η εταιρεία δημιουργεί διαδραστικά παιχνίδια με σενάριο και εκπαιδευτικούς στόχους, τα οποία προσομοιώνουν συγκεκριμένες καταστάσεις, όπως για παράδειγμα τη χειροκίνητη εκκίνηση της γεννήτριας έκτακτης ανάγκης. Ο χρήστης ακολουθεί τις οδηγίες που του δίνονται , ώστε να εκτελέσει την κάθε άσκηση με επιτυχία μέσα από μία μοναδική, σχεδόν πραγματική εμπειρία!

Δείτε ένα σύντομο βίντεο για το RealDolphin εδώ

logofooter.png

Διεθνής Ναυτική &
Βιομηχανική Ένωση

Σκουζέ 14, Πειραιάς
Τηλ. +30 210 4122834
Fax. +30 210 4122891
email: info[at]wima.gr

© Copyright 2024 WIMA. All Rights Reserved.

Search