Συμμετοχή του Μέλους μας Prisma Electronics SA Navigator Forum 2016

Για δεύτερη συνεχή χρονιά η PrismaElectronicsSA συμμετείχε ως αρωγός στην διοργάνωση του 16ουNavigatorForum, ένα σημαντικό γεγονός στο χώρο της Ναυτιλίας, που πραγματοποιήθηκε στις 4 Νοεμβρίου στο DivaniApollo&Thalasso.

Το πάνελ των ομιλητών είχε ως κύριο θέμα συζήτησης την Τεχνολογία της Πληροφορίας, πως αυτή χρησιμοποιείται σήμερα αλλά κυρίως πως θα επηρεάσει και διαμορφώσει στο άμεσο μέλλον την Ναυτιλιακή Βιομηχανία προς όφελός της .

Oκ. Γεώργιος Χριστόπουλος Αντιναύαρχος του Πολεμικού Ναυτικού εν αποστρατεία και Δ/ντης Ναυτιλιακών επιχειρήσεων της PrismaElectronics,ένας από τους κυρίως ομιλητές του Συνεδρίου παρουσίασε το καινοτόμο σύστημα τηλεμετρίας Laros και πως αυτό μπορεί να συμβάλει αποτελεσματικά  στην αύξηση των επιδόσεων, την βελτίωση της ασφάλειας, στην εναρμόνιση των λειτουργιών του σκάφους ή του στόλου στους νέους περιβαλλοντολογικούς κανονισμούς και φυσικά την αποτελεσματικότερη λειτουργία του,χρησιμοποιώντας και αξιοποιώντας τεχνολογία αιχμής.

Systems, personnel&clientrelationshipsallwillchange’’επισήμανε ο κ. Χριστόπουλος ενώ παράλληλα δήλωσε ότι οι κίνδυνοι είναι η υπερπληθωρατων πληροφοριών. Κλείνοντας έκανε σπουδαία αναφορά στα τεχνολογικά επιτεύγματα που θα κυριαρχήσουν στο χώρο της  Ναυτιλίας τα επόμενα χρόνια σημειώνοντας με έμφαση ότι η τεχνολογία είναι και θα είναι αρωγός των πληρωμάτων και όχι αντικαταστάτης τους.

Η PrismaElectronics είναι μια καινοτόμος Ελληνική εταιρία υψηλής τεχνολογίας με δραστηριότητα στους τομείς της  Έρευνας και Ανάπτυξης, την συναρμολόγηση Ηλεκτρονικών, την Πληροφορική & τις Επικοινωνίες (ICT) έχοντας  περισσότερα από 17 χρόνια εμπειρία στην έρευνα και ανάπτυξη νέων καινοτόμων λύσεων και προϊόντων ενώ συνεργάζεται με κορυφαίους οργανισμούς όπως η ESA, AIRBUSDSandCERN για την ανάπτυξη λύσεων και εφαρμογών υψηλής τεχνολογίας

 Ιδρύθηκε το 1991 στην Αλεξανδρούπολη. Σήμερα υποστηρίζει τις διεθνείς δραστηριότητες από τα γραφεία της στην Αθήνα, το Λονδίνο και την Νέα Υόρκη.

Επενδύοντας  στην έρευνα για την κατανόηση των προκλήσεων της Ναυτιλίας ανέπτυξε toLaros μια εξελιγμένη πλατφόρμα για έξυπνη, ασφαλή, και βιώσιμη διαχείριση απόδοσης σε επίπεδο πλοίου αλλά και ναυτιλιακού στόλου. Αναπτύχθηκε ένα ολοκληρωμένο σύστημα βασιζόμενο σε μια δυναμική πλατφόρμα, η οποία παρέχει αναλυτικές πληροφορίες για την συνολική απόδοση του πλοίου σε πραγματικό χρόνο. Πολλές Ελληνικές εταιρίες της ποντοπόρου Ναυτιλίας αλλά και Ευρωπαϊκές έχουν υιοθετήσει το σύστημα Laros. Σήμερα με πάνω από 230 εγκαταστάσεις τα τελευταία δυόμιση χρόνια σε διαφορετικούς τύπους σκαφών και ηλικιών το σύστημα συμβάλει αποτελεσματικά στην καλλίτερη επίδοση των σκαφών της περιβαλλοντολογικής προστασίας και ταυτόχρονα της δυναμικής – προληπτικής συντήρησης βελτιώνοντας ταυτόχρονα τον συντονισμό μεταξύ πληρωμάτων και διοίκησης.  Το σύστημα έχει τιμηθεί  με το βραβείο Lloyd’s στην κατηγορία τεχνολογικής υπεροχής.