Η Διεθνής Ναυτική και Βιομηχανική Ένωση WIMA στην Κύπρο


Η μη κερδοσκοπική πρωτοβουλία σύμπραξης ναυτιλιακών εταιρειών επεκτείνει τη δραστηριότητά της στο νησί

Με μεγάλη συμμετοχή από κυπριακές και ξένες ναυτιλιακές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο, πραγματοποιήθηκε το συνέδριο και η έκθεση γνωριμίας της Διεθνούς Ναυτικής & Βιομηχανικής Ένωσης (Worldwide Industrial & Marine Association) WIMA.

Η εκδήλωση έγινε στις 22 Φεβρουαρίου 2017 στη Λεμεσό και στόχο είχε την ενημέρωση τοπικών εταιρειών και φορέων του τομέα της ναυτιλίας για τις δραστηριότητες της WIMA στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης, πραγματοποιήθηκαν παρουσιάσεις σχετικά με τη φιλοσοφία, τη λειτουργία και τις δράσεις της WIMA. Επιπλέον, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε συζητήσεις σχετικά με τον ρόλο των τεχνικών συγκόλλησης στην σωστή λειτουργία των πλοίων, τη σημασία της προβλεπτικής συντήρησης στην λειτουργία ενός πλοίου, την απόδοση και αποτελεσματικότητα των διαφόρων μεθόδων διαχείρισης και τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις που σχετίζονται με τον τομέα. Οι παρουσιάσεις έγιναν από εκπροσώπους εταιρειών-μελών της WIMA με διεθνή παρουσία και μακρόχρονη εμπειρία στον τομέα της ναυτιλίας.

Κατά τον χαιρετισμό του, ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της WIMA, κ. Ηλίας Χατζηεφραιμίδης, ανέλυσε τον σκοπό και το όραμα της Ένωσης, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους μια ναυτιλιακή εταιρεία επωφελείται από την συνεργασία της με το διεθνές δίκτυο της Ένωσης. Στόχος της δημιουργίας της WIMA, εξήγησε, ήταν και είναι η κάλυψη της ανάγκης για την δημιουργία ενός επιτυχημένου μοντέλου συνέργειας μεταξύ των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον χώρο της ναυτιλίας. «Με 11 χρόνια εμπειρίας, η WIMA σήμερα απαρτίζεται από μέλη που έχουν επιλεγεί με αυστηρά κριτήρια αξιοπιστίας, προσφέροντάς τους μια πλατφόρμα ανταλλαγής απόψεων και τεχνογνωσίας καθώς και την αμεσότητα της προσωπικής επικοινωνίας».

Αναφερόμενος στην επίσκεψη της WIMA στην Κύπρο, ο κ. Χατζηεφραιμίδης σχολίασε ότι, έπειτα από συμμετοχή της Ένωσης τα τελευταία χρόνια σε πολλές επιχειρηματικές αποστολές ανά τον κόσμο, συνειδητά επιλέχθηκε η Κύπρος ως ο επόμενος στρατηγικός προορισμός της Ένωσης. «Η Κύπρος αποτελεί στρατηγική επιλογή για θεμελίωση στενότερων δίαυλων επικοινωνίας και συνεργασίας με τις τοπικές εταιρείες και φορείς που δραστηριοποιούνται στον τομέα της ναυτιλίας», σημείωσε.

Σχετικά με την WIMA

Η WIMA είναι μια μη-κερδοσκοπική οργάνωση που δημιουργήθηκε με στόχο την καθιέρωση και προώθηση ενός καινοτόμου δικτύου πιστοποιημένων εταιρειών ναυτιλιακών δραστηριοτήτων με δυνατότητες παγκόσμιας εξυπηρέτησης σε κάθε κλάδο της ναυτιλίας.

Οι εταιρείες-μέλη της WIMA δραστηριοποιούνται κυρίως στους τομείς των κατασκευών και μετασκευών, επισκευών, ανταλλακτικών και εφοδίων πλοίων, τεχνικών και γενικών ναυτιλιακών υπηρεσιών και παραγωγής ναυτιλιακού υλικού.

Από την ίδρυσή της, έχει καταφέρει να αυξήσει σταθερά τα μέλη της, τα οποία ανέρχονται σε 53, διατηρώντας υψηλό επίπεδο ποιότητας και παρέχοντάς στους πελάτες της, τη δυνατότητα να επωφεληθούν από πιστοποιημένες παροχές υπηρεσιών και προϊόντα.