Διοικητικό Συμβούλιο

Το Δ.Σ. της WIMA αποτελείται από 7 μέλη της τα οποία εκλέγονται κάθε τρία χρόνια στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση.

Οι αρμοδιότητές του Δ.Σ., μεταξύ άλλων, είναι τα ακόλουθα:

– Η έγκριση αιτήσεων νέων μελών
– Η διασφάλιση του υψηλού επιπέδου παροχών που εκπροσωπεί η Ένωση και τα μέλη της.
– Αποφάσεις σχετικά με την οργάνωση ή την συμμετοχή της Ένωσης σε εκθέσεις, συνέδρια, σεμινάρια, B2B και λοιπές εκδηλώσεις, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
– Η δημιουργία και συντήρηση πολύτιμων σχέσεων με φορείς κυβερνητικούς και μη, όπως με Επιμελητήρια, Πρεσβείες/Προξενεία, οργανώσεις σχετικές με τον κλάδο της ναυτιλίας καθώς και ενώσεις ναυτιλιακές, ανά τον κόσμο.
– Η καθημερινή επιτήρηση των εργασιών της Ένωσης για την διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της.

___________________________________________________________________________________________

Στην Τακτική Γενική Συνέλευση της 7ης Φεβρουαρίου του 2018, εξελέγη το νέο Διοικητικό Συμβούλιο με την εξής σύνθεση:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ:  ΗΛΙΑΣ ΧΑΤΖΗΕΦΡΑΙΜΙΔΗΣ

Ο κ. Ηλίας Χατζηεφραιμίδης BSc, Γενικός Διευθυντής της HAJIEFREMIDIS S.A., είναι απόφοιτος του Plymouth University της Αγγλίας, με πτυχίο στις ναυτιλιακές επιχειρήσεις και το ναυτικό δίκαιο.

Μετά την αποφοίτησή του, εντάχθηκε στην οικογενειακή επιχείρηση, HAJIEFREMIDIS S.A., η οποία ιδρύθηκε το 1959 από τον πατέρα του, Απόστολο, και παραμένει ένα από τα παλαιότερα και πιο σεβαστά Ναυτικά Πρακτορεία στον Πειραιά. Ξεκινώντας την επαγγελματική του πορεία ως Επικεφαλής Εργασιών, ο Ηλίας κέρδισε σταδιακά την απαιτούμενη εμπειρία για να εκπληρώσει την θέση του Γενικού Διευθυντή την οποία κατέχει μέχρι σήμερα.
_____________________________________________________________________________________________

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ:  ΑΓΓΕΛΟΣ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ


Ο κ. Άγγελος Ι. Δρακόπουλος είναι δικηγόρος, πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Ναυτικό Δίκαιο στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (University College), συνεργάτης και νομικός σύμβουλος Ναυτιλιακών Εταιρειών.

Πρόεδρος της WIMA από το 2008 μέχρι το 2014, ο κ. Δρακόπουλος συνεχίζει την ενεργή δράση του στην WIMA ως Αντιπρόεδρος του Δ.Σ.

_____________________________________________________________________________________________

ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ 

THANASIS ATHANASOPOULOS

 

 

 

 

 

Ο κ. Θανάσης Μ. Αθανασόπουλος είναι Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας UTECO ΑΒΕΕ.

Η εταιρεία του δραστηριοποιείται στο χώρου του ναυτιλιακού και βιομηχανικού αυτοματισμού από το 1972, με αντικείμενο τη κατασκευή αισθητηρίων θερμοκρασίας και αποκλειστική αντιπροσώπευση κορυφαίων κατασκευαστών υλικών αυτοματισμού.

Έχει εργαστεί στα τμήματα παραγωγής, πωλήσεων, εξαγωγών και από το 2004 έχει αναλάβει τη διοίκηση της εταιρείας.

_____________________________________________________________________________________________

ΤΑΜΙΑΣ:  ΖΩΗ ΧΑΣΟΥΡΑ

Η κα Ζωή Χασούρα, είναι η νόμιμος εκπρόσωπος και διευθύντρια της εταιρίας “ΖΕΑ Maritime Services Inc”  η οποία ιδρύθηκε στις αρχές του 2009, με έδρα τα Marshall Islands και με εγκατεστημένο γραφείο στον Πειραιά.

Από την αρχή της επαγγελματικής της καριέρας το 1988, ασχολήθηκε με την παροχή υπηρεσιών στον κλάδο της Ναυτιλίας, και ειδικότερα στον τομέα της προμήθειας ανταλλακτικών, καθώς και την αντιπροσώπευση μεγάλων εταιριών παγκοσμίως σε ανάλογη εταιρία, από τις αρχές της ίδρυσης της, όπου πρόσφερε τις υπηρεσίες της για 21 έτη.

Κατά την μακρόχρονη ενασχόλησή της με τον τομέα αυτό, αποκόμισε πολύτιμη εμπειρία, δημιουργώντας το κατάλληλο υπόβαθρο για την ίδρυση της δικής της εταιρίας.

Παρακολούθησε επιτυχώς το Lead Auditors Course του BVQi (Οκτώβριος 1998) καθώς επίσης και το Internal Auditors course του LRQA (ISO 9001:2008) (December 2010), και είναι μέλος του SNAME (Society of Naval Architects & Marine Engineers).

Παρακολουθεί ανελλιπώς σεμινάρια με αντικείμενο τις εξελίξεις και τις νέες νομοθεσίες στον χώρο της ναυτιλίας, ανανεώνοντας τις γνώσεις της ώστε να ανταποκρίνεται επαρκώς, στις συνεχώς αυξανόμενες απαιτήσεις των συνεργατών – πελατών της εταιρίας της.

_____________________________________________________________________________________________

ΕΦΟΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ: ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΡΔΑΤΟΣ


Ο Δρ. Ιωάννης Κορδάτος είναι Γενικός Διευθυντής της Ελληνικής Εταιρίας Συγκολλήσεων και της εταιρίας HENC. Είναι διπλωματούχος Μεταλλουργός Μηχανικός του ΕΜΠ με μεταπτυχιακές σπουδές στον τομέα της επιστήμης των υλικών και των συγκολλήσεων.

Εργάσθηκε σε θέσεις διοίκησης σε Ελληνικές και ξένες εταιρίες και από το 2011 δημιούργησε και διευθύνει την Ελληνική Εταιρία Συγκολλήσεων και την εταιρία HENC. Οι εταιρίες αυτές παρέχουν υπηρεσίες πιστοποιημένης εκπαίδευσης και κατάρτισης στον τομέα των συγκολλήσεων και της επιστήμης των υλικών, καθώς και συμβουλευτικές υπηρεσίες σε θέματα ολικής διαχείρισης ποιότητας και διαδικασιών παραγωγής.

Οι εταιρίες του δραστηριοποιούνται στο χώρο της ναυτιλίας αλλά και στη βιομηχανία.

_____________________________________________________________________________________________

ΕΦΟΡΟΣ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΙΟΡΔΑΜΛΗ

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αλεξανδρουπολη. Από νεαρή ηλικία ασχολήθηκε στην οικογενειακή επιχείρηση Prisma Electronics S.A. Έχει σπουδές στον κλάδο της Οργάνωσης και Διοίκησης των Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Σήμερα, ασχολείται με τον Κλάδο LAROS (τομέας Ναυτιλίας) στην Prisma Electronics ως Corporate Affairs Associate. Είναι βασικό στέλεχος σε διεθνείς εκθέσεις και conferences της Εταιρείας. Επίσης, έχει εκλεγεί ως Έφορος Διεθνών Σχέσεων στη Διεθνή Ναυτιλιακή και Βιομηχανική Ένωση «WIMA». Γνωρίζει χειρισμό ηλεκτρονικών συστημάτων.  Κατέχει την Αγγλική γλώσσα.

Έχει παρακολουθήσει εξειδικευμένα σεμινάρια όπως: «Διαδοχή στις οικογενειακές επιχειρήσεις», «Εφαρμογές του Νευρο-γλωσσικού Προγραμματισμού (NLP) στην Διοίκηση των Επιχειρήσεων και την Ανάπτυξη του Ανθρωπίνου Δυναμικού», «Οργάνωση και Διοίκηση Πωλήσεων σε Transnational Environment», κλπ.

 

_____________________________________________________________________________________________

ΑΝ. ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΣΟΦΟΚΛΗΣ ΚΟΚΚΙΝΗΣ

Ο κ. Σοφοκλής Κοκκίνης σπούδασε στον κλάδο Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων με μεταπτυχιακές σπουδές στην Διοίκηση Μηχανολογικού προσωπικού.

Από μικρή ηλικία ασχολήθηκε με τις δραστηριότητες της οικογενειακής επιχείρησης Π. Κοκκίνης ΕΠΕ που ιδρύθηκε το 1979 στον Πειραιά, με κύριο αντικείμενο τις σωληνουργικές εργασίες σε πλοία και εργοστάσια (κατασκευές-μετασκευές-επισκευές), από τον πατέρα του κ. Παναγιώτη Κοκκίνη.

Μετά την αποφοίτηση του εντάχθηκε στην εταιρεία όπου πλέον κατέχει την θέση του Αντιπροέδρου.