Διοικητικό Συμβούλιο

BOD-new-site

Το Δ.Σ. της WIMA αποτελείται από 7 μέλη της τα οποία εκλέγονται κάθε τρία χρόνια στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση.

Οι αρμοδιότητές του Δ.Σ., μεταξύ άλλων, είναι τα ακόλουθα:

– Η έγκριση αιτήσεων νέων μελών
– Η διασφάλιση του υψηλού επιπέδου παροχών που εκπροσωπεί η Ένωση και τα μέλη της.
– Αποφάσεις σχετικά με την οργάνωση ή την συμμετοχή της Ένωσης σε εκθέσεις, συνέδρια, σεμινάρια, B2B και λοιπές εκδηλώσεις, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
– Η δημιουργία και συντήρηση πολύτιμων σχέσεων με φορείς κυβερνητικούς και μη, όπως με Επιμελητήρια, Πρεσβείες/Προξενεία, οργανώσεις σχετικές με τον κλάδο της ναυτιλίας καθώς και ενώσεις ναυτιλιακές, ανά τον κόσμο.
– Η καθημερινή επιτήρηση των εργασιών της Ένωσης για την διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της.

___________________________________________________________________________________________

Στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση της 22 Οκτωβρίου του 2014, εξελέγη το νέο Διοικητικό Συμβούλιο με την εξής σύνθεση:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ:  ΗΛΙΑΣ ΧΑΤΖΗΕΦΡΑΙΜΙΔΗΣ


Ο κ. Ηλίας Χατζηεφραιμίδης BSc, Γενικός Διευθυντής της HAJIEFREMIDIS S.A., είναι απόφοιτος του Plymouth University της Αγγλίας, με πτυχίο στις ναυτιλιακές επιχειρήσεις και το ναυτικό δίκαιο.

Μετά την αποφοίτησή του, εντάχθηκε στην οικογενειακή επιχείρηση, HAJIEFREMIDIS S.A., η οποία ιδρύθηκε το 1959 από τον πατέρα του, Απόστολο, και παραμένει ένα από τα παλαιότερα και πιο σεβαστά Ναυτικά Πρακτορεία στον Πειραιά. Ξεκινώντας την επαγγελματική του πορεία ως Επικεφαλής Εργασιών, ο Ηλίας κέρδισε σταδιακά την απαιτούμενη εμπειρία για να εκπληρώσει την θέση του Γενικού Διευθυντή την οποία κατέχει μέχρι σήμερα.
_____________________________________________________________________________________________

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ:  ΑΓΓΕΛΟΣ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ


Ο κ. Άγγελος Ι. Δρακόπουλος είναι δικηγόρος, πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Ναυτικό Δίκαιο στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (University College), συνεργάτης και νομικός σύμβουλος Ναυτιλιακών Εταιρειών.

Πρόεδρος της WIMA από το 2008 μέχρι το 2014, ο κ. Δρακόπουλος συνεχίζει την ενεργή δράση του στην WIMA ως Αντιπρόεδρος του Δ.Σ.

_____________________________________________________________________________________________

ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ:  ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΜΑΝΩΛΗΣ


Ο κ. Γιώργος Παπαμανώλης είναι Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας ΕΛΒΙΚ ΑΕΒΕ. Έχει σπουδάσει λογιστικά και διοίκηση επιχειρήσεων και έχει πάρει μέρος σε σεμινάρια σχετικά με οικονομικά θέματα, ποιότητα και εξωστρέφεια.

Ανήκει στα ιδρυτικά μέλη της WIMA και είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά.

_____________________________________________________________________________________________

ΤΑΜΙΑΣ:  ΖΩΗ ΧΑΣΟΥΡΑ

Η κα Ζωή Χασούρα, είναι η νόμιμος εκπρόσωπος και διευθύντρια της εταιρίας “ΖΕΑ Maritime Services Inc”  η οποία ιδρύθηκε στις αρχές του 2009, με έδρα τα Marshall Islands και με εγκατεστημένο γραφείο στον Πειραιά.

Από την αρχή της επαγγελματικής της καριέρας το 1988, ασχολήθηκε με την παροχή υπηρεσιών στον κλάδο της Ναυτιλίας, και ειδικότερα στον τομέα της προμήθειας ανταλλακτικών, καθώς και την αντιπροσώπευση μεγάλων εταιριών παγκοσμίως σε ανάλογη εταιρία, από τις αρχές της ίδρυσης της, όπου πρόσφερε τις υπηρεσίες της για 21 έτη.

Κατά την μακρόχρονη ενασχόλησή της με τον τομέα αυτό, αποκόμισε πολύτιμη εμπειρία, δημιουργώντας το κατάλληλο υπόβαθρο για την ίδρυση της δικής της εταιρίας.

Παρακολούθησε επιτυχώς το Lead Auditors Course του BVQi (Οκτώβριος 1998) καθώς επίσης και το Internal Auditors course του LRQA (ISO 9001:2008) (December 2010), και είναι μέλος του SNAME (Society of Naval Architects & Marine Engineers).

Παρακολουθεί ανελλιπώς σεμινάρια με αντικείμενο τις εξελίξεις και τις νέες νομοθεσίες στον χώρο της ναυτιλίας, ανανεώνοντας τις γνώσεις της ώστε να ανταποκρίνεται επαρκώς, στις συνεχώς αυξανόμενες απαιτήσεις των συνεργατών – πελατών της εταιρίας της.

_____________________________________________________________________________________________

ΕΦΟΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ  

THANASIS ATHANASOPOULOS

Ο κ. Θανάσης Μ. Αθανασόπουλος είναι Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας UTECO ΑΒΕΕ.

Η εταιρεία του δραστηριοποιείται στο χώρου του ναυτιλιακού και βιομηχανικού αυτοματισμού από το 1972, με αντικείμενο τη κατασκευή αισθητηρίων θερμοκρασίας και αποκλειστική αντιπροσώπευση κορυφαίων κατασκευαστών υλικών αυτοματισμού.

Έχει εργαστεί στα τμήματα παραγωγής, πωλήσεων, εξαγωγών και από το 2004 έχει αναλάβει τη διοίκηση της εταιρείας.

_____________________________________________________________________________________________

ΕΦΟΡΟΣ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ:  ΡΕΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ


Η κα. Ρέα Παπαδοπούλου, αρχιτέκτονας Α.Π.Θ., είναι συντονιστής πωλήσεων και μέλος του Δ.Σ της οικογενειακής εταιρείας Ι&Ε ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕΒΕ, που δραστηριοποι-είται στον τομέα των ρουλεμάν, μηχανολογικής στεγανο-ποίησης, συστημάτων μετάδοσης κίνησης καθώς επίσης και σε μετρήσεις & αναλύσεις κραδασμών, αλλά και στη συμβουλευτική υποστήριξη επί μηχανολογικών θεμάτων.

Έχει παρακολουθήσει σειρά τεχνικών σεμιναρίων και εργαστηρίων στα εργοστάσια τα οποία η εταιρία αντιπροσωπεύει όπως: SKF Research Center στην Ολλανδία, SKF OK couplings  στην Σουηδία Trelleborg Marine bearings στην Αγγλία,  Emerson Power Transmission στο Βέλγιο,  Bremskerl στην Γερμανία, Cooper Βearings στην Αγγλία κ.α.

_____________________________________________________________________________________________

ΑΝ. ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΥΓΕΡΟΣ


Από το 1990, ο κ. Λυγερός εργάζεται στην εταιρεία PSYCTOTHERM στη θέση τεχνίτη ψυκτικού.

Το 2000 αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου την εταιρεία και έτσι αρχίζει η επιχειρηματική του δράση. Ως Γενικός Διευθυντής επεκτείνει τις δραστηριότητες τόσο στην κατασκευή όσο και στο εμπόριο.

Το 2008 εγκαινιάζει εμπορικό κατάστημα σε ιδιόκτητο κτίριο 850μ2 με ανταλλακτικά και μηχανήματα. Αντιπροσωπεύει και συνεργάζεται με μεγάλους οίκους του εξωτερικού. Το 2011 δημιουργεί την βιοτεχνία ARKTOS για την κατασκευή ψυκτικών και θερμικών στοιχείων (εναλλάκτες θερμότητας).