Συνάντηση WIMA στο Δημαρχείο Πειραία 20 Μαρτίου 2012

Στα πλαίσια επαφών της WA για την επέκταση των δραστηριοτήτων της, καθώς και την ανάπτυξη του φιλανθρωπικού της χαρακτήρα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δ.Σ. της Ένωσης με τον Δήμαρχο Πειραιά, κ. Βασίλη Μιχαλολιάκο, στις 20 Μαρτίου 2012.

Εκτός του Δημάρχου, στην συνάντηση παρευρέθησαν ο Γ.Γ. του Δήμου Πειραιά, κ. Στέλιος Διαμαντίδης καθώς και όλα τα μέλη του Δ.Σ. της WIMΑ  

Τα μέλη της Ένωσης ανέπτυξαν στον κ. Δήμαρχο πολλά από τα σημαντικά θέματα από τον χώρο της ναυτιλίας, επικεντρώνοντας στην ανάγκη της επιστροφής της Διεθνής Ναυτιλιακής Έκθεσης «ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ» στο λιμάνι του Πειραιά, όπου πραγματικά ανήκει.

Ο κ. Δήμαρχος επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και δήλωσε κύριος αρωγός αυτής της προσπάθειας με σκοπό να επαναφέρει την πιο σημαντική εκδήλωση στον χώρο της ναυτιλίας στην πόλη που την ανέδειξε, προς όφελος όλου του ναυτιλιακού κλάδου.

Το επόμενο θέμα συζήτησης για το οποίο ο Δήμος Πειραιά έχει ήδη μεριμνήσει κατά το μέγιστο, ήταν η φροντίδα και στήριξη των οικονομικά απόρων και αδυνάτων συνανθρώπων μας καθώς χαρακτηριστικά ήταν τα λόγια του Δημάρχου «Σκοπός μας είναι να μην μείνει ούτε ένας δημότης μας χωρίς στέγη και τροφή.»

Επίσης μας ενημέρωσε ότι ο δήμος έχει την δυνατότητα να παραχωρήσει κάποια κατάλληλη αίθουσα στην Ένωση για μελλοντικές φιλανθρωπικές εκδηλώσεις. Την συμπαράστασή της στο έργο αυτό δήλωσε και από πλευράς της η κα. Μελίνα Φύκια, Αντιδήμαρχος Μέριμνας Υπερηλίκων του Δήμου Πειραιά, με την οποία η
WIMA είναι ήδη σε επαφή για την ανάπτυξη κοινών φιλανθρωπικών ενεργειών.

Προς το παρόν, η Ένωση με την συμμετοχή όλων των μελών της έχει ξεκινήσει την συλλογή τροφίμων, ρουχισμού και ειδών πρώτης ανάγκης τα οποία πρόκειται να διατεθούν σε άπορες οικογένειες, σε συνεργασία με τον Δήμο Πειραιά.