Συμμετοχή της WIMA σε Ημερίδα για την Ναυπηγοεπισκευή

Η WIMA παρευρέθη με τον Γεν. Γραμματέα της και μέλη του Δ.Σ. στην ημερίδα που διοργανώθηκε από τα Πειραϊκά Επιμελητήρια και την Ομοσπονδία Εργοδοτικών Ενώσεων Επιχειρήσεων Ναυπήγησης και Επισκευής Πλοίων Πειραιά και πραγματοποιήθηκε στις 6/7/11 στο ΜΕΓΑΡΟ του Ο.Λ.Π., και παρακολούθησαν με ενδιαφέρον τις απόψεις και προτάσεις όλων των ομιλητών.

Με αυτή την αφορμή, η πρόταση μας είναι να υπάρξει εργασιακή ειρήνη μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων, χωρίς την παρέμβαση κρατικών παραγόντων, έστω και σε δοκιμαστικό πλαίσιο για τρία (3) χρόνια. Για το σκοπό αυτό νομίζουμε ότι ένας ανεξάρτητος φορέας, αποδεκτός από τους εργοδότες και τα σωματεία των εργαζομένων μπορεί να πετύχει περισσότερα από ότι η ίδια η πολιτεία.

Η Ένωσή μας, μέσα από την εμπειρία που έχει αποκτήσει από πολλά μέλη της που δραστηριοποιούνται στην ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη, μπορεί να επισημάνει πολλά από τα πάγια προβλήματα που λιμνάζουν, κυρίως από την πλευρά της Πολιτείας, αν της ζητηθεί.

Ως εκ τούτου, είναι προτιμότερο να μπει τέρμα άμεσα στις ατέρμονες συζητήσεις μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων και με πνεύμα συνεργασίας να αντιμετωπισθεί η καυτή τρέχουσα πραγματικότητα , γιατί κινδυνεύουμε να χάσουμε το ποιοτικό προσόν που διαθέτει η Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη έναντι των ανταγωνιστών μας στα απέναντι παράλια και αλλού.