Πρόσφατες Δραστηριότητες της WIMA

Στις 19-20 Μαϊου 2014, μετά από πρόσκληση της UBIFRANCE (Εμπορικό Τμήμα της Γαλλικής Πρεσβείας), πραγματοποιήθηκαν επιχειρηματικές συναντήσεις μελών μας με Γαλλικές εταιρείες με προοπτική συνεργασίας.

Από τις 2-6 Ιουνίου 2014, η WIMA συμμετείχε στη Διεθνή Ναυτιλιακή έκθεση POSIDONIA 2014 (Hall 1 Stand1529) με 21 από τα μέλη της.

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τα POSIDONIA, η WIMA προσκλήθηκε από το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης σε συνεργασία με το Enterprise Europe Network, προκειμένου να παρουσιάσει τις δραστηριότητές της. Η παρουσίαση έγινε την 3 Ιουνίου 2014 στο Εθνικό Κέντρο Ερευνών (Βας. Κωνσταντίνου 48, Αθήνα), με ομιλητή τον Πρόεδρο της Ένωσης, κ. Άγγελο Δρακόπουλο. Το απόγευμα της επόμενης ημέρας, 4 Ιουνίου 2014, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις B2B στο περίπτερο του Enterprise Europe Network-Hellas (HALL 1 Stand1127) της WIMA με ενδιαφερόμενες για συνεργασία εταιρείες. 

Την Παρασκευή 6 Ιουνίου στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, μετά από πρωτοβουλία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια και του καπτ. Παναγιώτη Τσάκου, υπεγράφη μεταξύ Ελλάδας και της Δημοκρατίας της Ν. Κορέας, MOU (Memorandum of Understanding) από τον αρμόδιο Υπουργό, κ. Βαρβιτσιώτη και τον Κορεάτη ομόλογό του, με σκοπό την προώθηση των εξαγωγών Ελληνικού Ναυτιλιακού υλικού στα ναυπηγεία της Κορέας, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν στις κατασκευές και επισκευές των Ελληνόκτητων πλοίων.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν αντιπρόσωποι Κορεατικών ναυπηγείων και εκπρόσωποι των εταιρειών κατασκευής Ελληνικού ναυτιλιακού υλικού, οργανωμένοι κάτω από τον φορέα της HEMEXPO (Hellenic Marine Equipment Manufacturers and Exporters), οι οποίοι παρουσίασαν τα προϊόντα τους