Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Η Διεθνής Ναυτική και Βιομηχανική Ένωση WIMA επεκτείνεται στην Κύπρο

Τις δραστηριότητες της στην Κύπρο επεκτείνει η Διεθνής Ναυτική και Βιομηχανική Ένωση WIMA, μια μη κερδοσκοπική πρωτοβουλία σύμπραξης ναυτιλιακών εταιρειών, η οποία χθες οργάνωσε, στη Λεμεσό, έκθεση και συνέδριο γνωριμίας με κυπριακές και ξένες ναυτιλιακές εταιρείας που δραστηριοποιούνται στο νησί.

Η WIMA δημιουργήθηκε με στόχο την καθιέρωση και προώθηση ενός καινοτόμου δικτύου πιστοποιημένων εταιρειών ναυτιλιακών δραστηριοτήτων με δυνατότητες παγκόσμιας εξυπηρέτησης σε κάθε κλάδο της ναυτιλίας και οι εταιρείες-μέλη της, δραστηριοποιούνται κυρίως στους τομείς των κατασκευών και μετασκευών, επισκευών, ανταλλακτικών και εφοδίων πλοίων, τεχνικών και γενικών ναυτιλιακών υπηρεσιών και παραγωγής ναυτιλιακού υλικού.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, στόχος της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση τοπικών εταιρειών και φορέων του τομέα της ναυτιλίας για τις δραστηριότητες της WIMA στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και στο πλαίσιο αυτό έγιναν παρουσιάσεις σχετικά με τη φιλοσοφία, τη λειτουργία και τις δράσεις της WIMA.

Επιπλέον, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε συζητήσεις σχετικά με τον ρόλο των τεχνικών συγκόλλησης για τη σωστή λειτουργία των πλοίων, τη σημασία της προβλεπτικής συντήρησης στη λειτουργία ενός πλοίου, την απόδοση και αποτελεσματικότητα των διαφόρων μεθόδων διαχείρισης και τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις που σχετίζονται με τον τομέα.

Οι παρουσιάσεις έγιναν από εκπροσώπους εταιρειών-μελών της WIMA με διεθνή παρουσία και μακρόχρονη εμπειρία στον τομέα της ναυτιλίας.

Κατά τον χαιρετισμό του, ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της WIMA, Ηλίας Χατζηεφραιμίδης, ανέλυσε τον σκοπό και το όραμα της Ένωσης, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους μια ναυτιλιακή εταιρεία επωφελείται από την συνεργασία της με το διεθνές δίκτυο της Ένωσης.

Στόχος της δημιουργίας της WIMA, εξήγησε, ήταν και είναι η κάλυψη της ανάγκης για τη δημιουργία ενός επιτυχημένου μοντέλου συνέργειας μεταξύ των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον χώρο της ναυτιλίας.

Αναφερόμενος στην παρουσία της WIMA στην Κύπρο, ο κ. Χατζηεφραιμίδης είπε ότι, έπειτα από συμμετοχή της Ένωσης σε πολλές επιχειρηματικές αποστολές ανά τον κόσμο, τα τελευταία χρόνια, συνειδητά επιλέχθηκε η Κύπρος ως ο επόμενος στρατηγικός προορισμός της.

Η Κύπρος, συνέχισε, αποτελεί στρατηγική επιλογή για θεμελίωση στενότερων δίαυλων επικοινωνίας και συνεργασίας με τις τοπικές εταιρείες και φορείς που δραστηριοποιούνται στον τομέα της ναυτιλίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, από την ίδρυσή της, η WIMA έχει καταφέρει να αυξήσει σταθερά τα μέλη της, τα οποία ανέρχονται σε 53, διατηρώντας υψηλό επίπεδο ποιότητας και παρέχοντάς στους πελάτες της, τη δυνατότητα να επωφεληθούν από πιστοποιημένες παροχές υπηρεσιών και προϊόντα.

Πήγη: www.kathimerini.com.cy/index.php