Εσπερίδα Επενδυτικές Συνέργειες με τις Χώρες του Αραβικού Κόλπου 2 Μαΐου 2012

Στις 2 Μαϊου 2012 στα γραφεία της Ένωσης (Σκουζέ 14, Πειραιάς), πραγματοποιήθηκε εσπερίδα σε συνεργασία με το Think TankIPD για την ανάπτυξη και την εξέλιξη” με επικεφαλή τον κ. Νικόλαο Σαμαρά, συνοδευόμενος από τον συνεργάτη του κ. Βασίλη Μουσταφέλο, με θέμα την ανάπτυξη και την εξέλιξη επιχειρηματικών δράσεων στον Αραβικό κόσμο και όχι μόνο.

Ο κος Σαμαράς με την πολυετή εμπειρία του, ανέπτυξε τις δυνατότητες και έδωσε στοχευμένες πληροφορίες για το πως και με ποιούς θα μπορέσουν να έρθουν σε επαφή τα μέλη της Ένωσης προκειμένου να συνάψουν εμπορικές συνέργειες μικρού και μεσαίου μεγέθους.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει ότι τα προιόντα και οι υπηρεσίες που θα προκύψουν από αυτές τις συνέργειες θα προωθούνται στο εξωτερικό από τα επιχειρηματικά δίκτυα που διαθέτουν οι ξένοι επενδυτές. Επίσης διευκρυνίστηκε το ιδιαίτερο ‘marketing’ που χρειάζεται στις χώρες αυτές, το οποίο λειτουργεί διαφορετικά από την νοοτροπία της δυτικής επιχειρηματικότητας

Κατόπιν αναπτύχθηκαν οι λειτουργείες των ‘
Digital Roadshows’, ενός επιχειρηματικού ενημερωτικού εργαλείου μεγάλης αποτελεσματικότητας στις αγορές του Αραβικού κόσμου. Ο κος Σαμαράς, εκτιμώντας τους σκοπούς και τις ενέργειες της Ένωσης, εκδήλωσε το ενδιαφέρον του να γίνει τακτικό μέλος.