Ενίσχυση του Ιδρύματος Αθήνα – Παράρτημα Θάλπος ΙΙ

Στις 22 Δεκεμβρίου 2012, κατόπιν μεσολάβησης του μέλους μας HAJIEFREMIDIS SHIPPING AGENCY, προσφέρθηκαν τρόφιμα και είδη σίτισης για την ενίσχυση του οικοτροφείου «ΘΑΛΠΟΣ ΙΙ» του Ιδρύματος «ΑΘΗΝΑ», από την πλοιοκτήτρια εταιρεία HARTMAN BG, τα οποία προήλθαν από τα παροπλισθέντα πλοία της ανωτέρω εταιρείας, στο Λιμάνι του Πειραιά.

Η «ΑΘΗΝΑ» είναι μη κερδοσκοπική εταιρεία που δραστηριοποιείται στο χώρο της Κοινωνικής Μέριμνας. Βασικός στόχος της είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης ως προς τη σημασία και τις σοβαρές συνέπειες των σύγχρονων κοινωνικών προβλημάτων που πλήττουν τον άνθρωπο και κατ’ επέκταση το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο, η προσπάθεια πρόληψης αυτών και η πρόταση τρόπων αντιμετώπισής τους.

Οι δράσεις της «ΑΘΗΝΑΣ» ξεκίνησαν με τη δημιουργία δύο Οικοτροφείων ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης, ένα στην Αττική και ένα στη Μεσσηνία. Το πρώτο Οικοτροφείο, νυν ΘΑΛΠΟΣ ΙΙ, ιδρύθηκε στην Κηφισιά το 2006 και φιλοξενεί νεαρούς ενήλικες προερχόμενους από το Παιδοψυχιατρικό Νοσοκομείο Αθηνών. Το δεύτερο, ΘΑΛΠΟΣ Ι, ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2007 στην πόλη της Καλαμάτας και φιλοξενεί ενήλικες, προερχόμενους από το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Τριπόλεως.

Κατόπιν πρότασης του Δ.Σ. της W.I.M.A., εναρμονισμένη με τους σκοπούς της Ένωσής μας, τα μέλη της συγκέντρωσαν είδη ιματισμού και τρόφιμα τα οποία στην συνέχεια προσφέρθηκαν στο ΘΑΛΠΟΣ ΙΙ στις 4ης Φεβρουαρίου 2013.

Θα θέλαμε να συγχαρούμε την Διευθύντρια του   Οικοτροφείου, κα. Φωτεινή Καρρά, την κα. Πένυ Παπανδρέου κοινωνική λειτουργό, καθώς και όλο το προσωπικό οι οποίοι παρά τις δυσμενείς συνθήκες και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν λόγο των οικονομικών συνθηκών, συνεχίζουν το θεάρεστο έργο τους, ακούραστα.