ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Συμμετοχή της WIMA στην Έκθεση Sea Asia


Η WIMA συνεχίζοντας τις προσπάθειες της για προβολή των δραστηριοτήτων των μελών της που καλύπτουν όλες τις ανάγκες της υποστήριξης της ναυτιλιακής αγοράς σε συνεργασία με την ENTERPRISE GREECE και την HEMEXPO, συμμετείχε για πρώτη φορά στην έκθεση SEA ASIA 2017 στην Σιγκαπούρη με την δημιουργία κοινού ναυτιλιακού περιπτέρου. Η συνολική πρωτοβουλία χαιρετίσθηκε με ιδιαίτερη θέρμη από τις αρχές του λιμένος της Σιγκαπούρης και βρήκε από επισκέπτες και άλλους εκθέτες ευοίωνη ανταπόκριση με την ανταλλαγή απόψεων για μελλοντικές συνεργασίες και συμφωνίες.

Κοινή πεποίθηση όλων των Μελών της Ελληνικής Παρουσίας, ήταν το απαραίτητο της επανάληψης της πρωτοβουλίας αυτής για τα επόμενα χρόνια, προκειμένου να καθιερωθεί η αποτελεσματικότητα και αξιοπιστία των ελληνικών ναυτιλιακών προϊόντων και υπηρεσιών στην νευραλγική αυτή περιοχή της παγκόσμια ναυτιλίας. Όπως ανέφερε και ο Πρόεδρος της WIMA, κ. Ηλίας Χατζηεφραιμίδης: «Η Σιγκαπούρη είναι ένας πολύ σημαντικός ναυτιλιακός κόμβος με παρουσία εταιρειών απ’όλο το φάσμα της ναυτιλιακής βιομηχανίας. Η παρουσία ενός εθνικού περιπτέρου με συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσοτέρων ελληνικών εταιρειών είναι απαραίτητη.

Η υποδοχή που είχαμε από επισκέπτες, εκθέτες και τοπικούς παράγοντες ήταν εκπληκτική. Η αποστολή  είχε απόλυτη επιτυχία και είναι βέβαιο ότι θα συνεχιστούν οι δράσεις μας στην ευρύτερη περιοχή, η οποία θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική για την επέκταση των μελών μας στις διεθνείς αγορές. 

H συνεργασία των ενώσεων μας, WIMA & HEMEXPO, με την υποστήριξη του Enterprise Greece, είναι παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους κλάδους με δυνατότητα εξωστρέφειας.»