Δελτίο Τύπου Rynetwork Trip to Greece Ιανουάριος 2010

Ύστερα από συζήτηση του κου Παντελή Συνέλη, Project Manager της WIMA, και με πρωτοβουλία του Αντιπροέδρου της WIMA, κo. Θανάση Πυρινή, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την Kα. Agnes Bankual, Ειδική Ακόλουθο της Γαλλικής Πρεσβείας στην Ελλάδα, με σκοπό την πληροφόρηση και προώθηση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων των μελών τηςWIMA Αφού πληροφορήθηκε για την Ένωση, το κοινωνικό της έργο και την ευαισθησία της προς το περιβάλλον, ήρθε η πρωτοβουλία της Γαλλικής Πρεσβείας, μέσω του Διευθυντή του Εμπορικού Τμήματος UBIFRANCE κου Michel Bauza, της Εμπορικού Ακολούθου Κας Θάλειας Γιαννοπούλου και με την συμβολή της Κας Ελευθερίας Ζαρκαδούλα να συμμετέχουμε ως Ένωση στην διήμερη επαγγελματική συνάντηση με τον Γαλλικό Όμιλο επιχειρήσεων Riviera Yachting Network. Ο σκοπός της συνάντησης αυτής ήταν η συνεργασία Γάλλων επιχειρηματιών με αντίστοιχους Έλληνες, κυρίως στον τομέα του Yachting. Τα κύρια θέματα της συνάντησης αποσκοπούσαν:

 

          στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας και θεμάτων επαγγελματικής πρακτικής

          στην ανταλλαγή πληροφοριών επιχειρηματικού ενδιαφέροντος (Ανατολικής και Δυτικής Μεσογείου)

          στην ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με προοπτικές συνεργασίας σε διάφορες Ευρωπαϊκές διακηρύξεις η προγράμματα

Πληροφοριακά αναφέρουμε ότι η Riviera Yachting Network είναι μια ένωση εταιριών η οποία λειτουργεί εδώ και μια δεκαετία σε αρκετούς τομείς, ένας εξ’ αυτών και το Yachting.

Κατά την πρώτη ημέρα της συναντήσεως, μέλη και εκπρόσωποι του Δ.Σ. της WIMA παρευρέθησαν και συμμετείχαν στην εκδήλωση που είχε οργανώσει η RYNetwork στο ξενοδοχείο ‘Στράτος Βασιλικός’. Εκεί δόθηκε η ευκαιρία τόσο στα μέλη της WIMA, όσο και στα μέλη της RYNetwork να παρουσιάσουν τις δραστηριότητες τους καθώς και μια εκατέρωθεν συζήτηση για τον τομέα του Yachting στην Ελλάδα.

Το ίδιο βράδυ, αφού είχε προηγηθεί ξενάγηση της Γαλλικής αποστολής στις εγκαταστάσεις της Μαρίνας Φλοίσβου, και σε επίσημο δείπνο που πραγματο-ποιήθηκε στο εστιατόριοZINC εντός της Μαρίνας, όπου μας υποδέχθηκε θερμά ο Διευθύνων Σύμβουλος της Μαρίνας, Κος Σταύρος Κατσικάδης, υπεγράφηMemorandum συνεργασίας από τους Προέδρους των δύο οργανώσεων, από τον Κο.Laurent Falaize της RYNetwork και τον Κο. Ευάγγελο Δρακόπουλο της WIMA Παρών αλλά και ανάμεσα στους δύο Προέδρους κατά την στιγμή της υπογραφής ήταν ο Γάλλος Πρέσβης στην Ελλάδα, Κος Christophe Farnaud.

Εκτός των ανωτέρω και μεταξύ άλλων, στο δείπνο παρευρέθησαν: ο Ιδρυτής και Γενικός Γραμματέας της WIMA, καπτ. Ιωάννης Κουφοπαντελής, εκπρόσωποι του Δ.Σ., μέλη της ένωσης καθώς και ο επικεφαλής του τμήματος Yachting, καπτ. Δημήτρης Κελέκης, ο Διευθυντής του Ελληνογαλλικού Επιμελητηρίου, Dr. Ηλίας Μάμαλης και ο Chief Executive τηςBureau Veritas για την Ελλάδα και την Μαύρη Θάλασσα, κος Francois Teissier.

Έπειτα αναχώρησαν για την Σαλαμίνα όπου πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στις ναυπηγικές εγκαταστάσεις του μέλους της WIMA, της εταιρείαςSPANOPOULOS GROUP. Εκεί, ο ιδιοκτήτης, κος Μιχάλης Σπανόπουλοςπαρουσίασε τις δραστηριότητες και δυνατότητες του ναυπηγείου στην Γαλλική αποστολή και ακολούθησε γεύμα και συζήτηση με θέμα την μελλοντική συνεργασία των μελών της WIMA με τους αντίστοιχους της RYNetwork.

Έχει ήδη προγραμματιστεί ανταπόδοση αποστολής εκπροσώπων τηςWIMA στη Γαλλική Ριβιέρα το οποίο θα λάβει χώρα κατά το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου 2010.