Αποστολή WIMA στην Γαλλία για την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας

Επαγγελματικό ταξίδι 4 ημερών πραγματοποίησε η WIMA στην Ριβιέρα της Γαλλίας κατόπιν πρόσκλησης της RiveraYachting Network (RYNetwork) ανταποδίδοντας το ταξίδι που είχε πρόσφατα πραγματοποιήσει στην Ελλάδα όπου είχε υπογραφτεί το πρώτο Μνημόνειο Συνεργασίας μεταξύ της WIMA και της RYNetwork.

Την αποστολή της WIMA συνόδευσε η κα Θάλεια Γιαννοπούλου, εμπορικός ακόλουθος της Γαλλικής Πρεσβείας στην Ελλάδα, η οποία οργάνωσε όλες τις λεπτομέρειες και το εθιμοτυπικό της επίσκεψης.

Η RYNetwork υποδέχθηκε με ενθουσιασμό και ζεστασιά την αποστολή της WIMA την οποία συνόδευαν ο Διευθύνων Σύμβουλος της Μαρίνας Φλοίσβου, Κος Σταύρος Κατσικάδης και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΚΩΣ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ Α.Ε., Κος Νικόλαος Κανταρζής. Οι επαφές που επακολούθησαν είχαν απόλυτη επιτυχία.

Η επίσκεψη ξεκίνησε στις 7 Μαρτίου και ολοκληρώθηκε στις 10 Μαρτίου. Έγινε ξενάγηση στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ναυτικών Επαγγελμάτων της Τουλόν και παρουσίαση των εταιριών που συμμετείχαν στην αποστολή της WIMA

Μετά την παρουσίαση, έλαβε χώρα η υπογραφή μνημονίου με θέμα συνεργασίας και αντίστοιχης εκπροσώπησης των δύο ενώσεων στις χώρες τους. Πέραν των εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, των διαφόρων επισήμων και εκπροσώπων των Μ.Μ.Ε., και μετά από μεσολάβηση του Υπουργείου Εξωτερικών, παρών ήταν ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στη Γαλλία, Κος Αντώνης Αλεξανδρίδης, ο οποίος έλαβε τον λόγο, επισημαίνοντας την αξία μιας τέτοιας συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και της Γαλλίας.

Ο Πρόεδρος της WIMA, κος Ε. Δρακόπουλος σχολίασε ότι ανοίγονται νέοι ορίζοντες για τις δραστηριότητες τηςWIMA στο εξωτερικό και την ανάπτυξη των εμπορικών σχέσεων των μελών, με επισκέψεις και συναντήσεις ομοειδών εταιριών.

Κατά την επίσκεψη έλαβαν χώρα κατ’ ιδίαν συναντήσεις μελών της WIMA με μέλη της RYNetwork όπου συζητήθηκαν ευκαιρίες ανάπτυξης συνεργασιών στον τομέα του yachting.

Ήταν μια άριστη ευκαιρία να προβληθούν η δραστηριότητες της WIMA,και όλων των μελών αυτής εκτός των συνόρων, και τέτοιου είδους συνεργασίες θα καθιερωθούν στο μέλλον με ενεργότερη και αποτελεσματική συμμετοχή των μελών.